Universitatea din București lansează #FUNDAȚIA

Universitatea din București lansează #FUNDAȚIA

În cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 11:00, reprezentanți ai Universitatea din București, ai mediului de afaceri și ai mediului preuniversitar, vor lua parte la evenimentul de lansare a Fundației „Virtute et Sapientia” a Universității din București, precum și a primului program inițiat de fundație – UB SEED | Sprijin Educațional pentru Elevii Defavorizați.

Fundația „Virtute et Sapientia” își propune să susțină și să promoveze valorile educației și științei prin inițierea de proiecte și activități care să valorifice capacitățile didactice, de cercetare și implicare socială ale comunității academice a Universității din București. Astfel, printre activitățile sale, fundația urmărește să inițieze proiecte, programe, evenimente de responsabilitate socială destinate comunităților locale, grupurilor și persoanelor aflate în nevoie; să organizeze şi deruleze congrese, conferinţe, sesiuni de comunicări, colocvii, simpozioane, workshopuri şi şcoli de vară și să contribuie la realizarea de materiale educative şi ştiinţifice.

Primul program al acesteia, UB SEED | Sprijin Educațional pentru Elevii Defavorizați, are ca obiectiv susținerea elevilor cu potențial începând cu clasa a VII-a și până la admiterea la facultate: elevi proveniți din familii cu venituri mici aflate în  medii defavorizate, pentru care mediul socio-economic reprezintă o amenințare la adresa continuării educației și formării lor. Proiectul este derulat în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, Agenția „Împreună” și World Vision România.

Sari la conținut